#thebarnTAS

#thebarnTAS


The concept was quite simple: retain as much of the existing building fabric as possible. Where services and amenity were required, they have provided new insertions. Working within the original envelope of the barn, they created two distinctive spaces: a long, low one for dining and a tall, smaller space that showcases the original full height of the building while also revealing the underside of the original roof shingles that have been painstakingly cleaned by the architects.

All new work has been made to read differently from the existing fabric and in this way the important qualities of the building’s past have been retained. The Burra Charter mantra of “do as much as necessary, as little as possible” has led to the retention of much of the rich textures of the stonework, timberwork and plasterwork. As a result the ingenuity of the new insertions is emphasized.

Every opportunity to maximize spatial usefulness has been exploited. For example, the new glazing finishes flush with the exterior sandstone, heightening the awareness of the “new,” while internally these inserted window boxes provide much needed ancillary storage space. Inside, the architects have succeeded in preserving the sense of the barn’s original height by making the adjacent spaces lower as well as dividing space according to the structure and spacing of the original horse stalls. Working within the original envelope, they have used volume, outlook and a clear material strategy to define spaces and encourage variety and play.

This project overwhelmingly demonstrates that less can be much more.

TheBarn_LR_001 TheBarn_LR_002a TheBarn_LR_003 TheBarn_LR_005 TheBarn_LR_006 TheBarn_LR_007 TheBarn_LR_008 TheBarn_LR_009A TheBarn_LR_010 TheBarn_LR_011 TheBarn_LR_012 TheBarn_LR_014 TheBarn_LR_015

Source> http://www.archdaily.com

+ There are no comments

Add yours