Pear Tree House

Pear Tree House


The site for this house in Dulwich had never been developed, and contained many trees that had grown wild. The trees inform every part of the design, from the placement and orientation of the house, to the vertical expression of the detailing, designed so that the house reads as vertical elements to blend in to the trees.

The site is long and thin, and the layout is arranged around the changing light of the day, with the kitchen looking to the north east for morning light, the living areas looking south west onto the pear tree courtyard for light from midday, and the lowered snug in the centre of the building as a cosy retreat in the evening.

0ef23536b9e5b1e1f5fddf105392f638 06a5fb507ba4bd56b082ec594184eb64  49cfc1bf23d914bf5e13df6009d3348a 814a85daa41975c19ab02203305242cc 6644a65ebbbc30e5124d1066fb19de40 a64989bf7ec0c44a4fea9197c91f98ae b82c57236f0ccf77ae49a60e7a73a321 b4705592d9adec81632be3eb7326f68f bb89f265bce75d4d4698e102bdbd87fd ee78b8cccd1b8d0ecebc3c7eda91c6cc f54e3a3832c2390aa14097d0285324c4

Source> http://architizer.com

+ There are no comments

Add yours