Aníbal Building

Aníbal Building


The Aníbal Building is located in one of the densest and most upscale neighbourhoods of Rio de Janeiro, Ipanema. It houses the headquarters of three different companies distributed throughout three open floor plans. Both ground floor and penthouse spaces are shared by all the users.
The façade is composed of a package of different layers that filter light and sound. The outermost skin is a lattice of perforated aluminum that covers the upper working floors, which is followed by a green buffer and special soundproof windows.
Work spaces occupy open plans that are made possible by concrete waffle slabs that are supported by peripheral columns and load-bearing walls. Building installations, vertical circulations and columns are all located around the perimeter of the building. The full occupation of the site by the building brought the challenge of guaranteeing adequate daylight to its interiors, which is solved by using the library, which spans through all floors and is used as a large-scale skylight. The glass partitions of the library render it as a light prism, distributing daylight while filtering undesired radiation.

0d6a2ffe0a81bbef31e5ed68bf477b47 50fe48c13b93b48010302b295c336ad8 33595553424ad1f515761aa5235df548 bba3ee2082b3f2beb715bc2d5e73a30b anibal2 ef8b4687239eee07a32c239eee827d7e

Source> http://architizer.com

+ There are no comments

Add yours