Narrow concrete house by Pezo von Ellrichshausen juts towards the Pacific Ocean

Narrow concrete house by Pezo von Ellrichshausen juts towards the Pacific Ocean


Architects Mauricio Pezo and Sofia von Ellrichshausen have completed a tall and narrow concrete house, which perches on a cliff facing a sea-lion reserve on Chile’s Coliumo Peninsula.

loba-house-pezo-von-ellrichshausen-architecture-residential-chile-concrete_dezeen_1704_col_2

Pezo and Von Ellrichshausen’s studio, which is based in the nearby city of Concepción, designed Loba house for a plot facing down the cliff.

From its position on the peninsula’s exposed western coast, Loba house also has a view towards the nearby Poli House Cultural Centre, which the duo completed in 2005.

The compact building has a footprint of just 70 square metres, leading the architects to describe it as “a cottage”, due to its scale being “more than a hut but less than a house”.

loba-house-pezo-von-ellrichshausen-architecture-residential-chile-concrete_dezeen_1704_col_3

The monolithic structure features predominantly solid concrete elevations, with its elongated proportions lending it the appearance of a wall emerging from the hillside.

“In its under-dimensioned thickness, in its narrow and tall proportion, the building could be read as an inhabited wall that runs perpendicular to the natural topography,” said the architects.

loba-house-pezo-von-ellrichshausen-architecture-residential-chile-concrete_dezeen_1704_col_9

The building’s horizontal roof forms a terrace that stretches out towards the ocean, and is interrupted only by a concrete chimney with a stepped profile.

 

Source>https://www.dezeen.com/architecture/

 

+ There are no comments

Add yours